Dolar 12,4902
Euro 14,1332
Altın 720,04
BİST 1.776
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Sağanak Yağışlı
İstanbul
18°C
Sağanak Yağışlı
Pts 20°C
Sal 14°C
Çar 10°C
Per 14°C

Serpil Çakmaklı kimdir? Serpil Çakmaklı kaç yaşında, nereli? Serpil Çakmaklı filmleri!

Yine yayın hayatın başlayan Flash TV’ magazin gündeminin konuşulduğu Al Sana Haber programıyla isminden kelam ettirmeye başladı. Seyhan Soylu …

Serpil Çakmaklı kimdir? Serpil Çakmaklı kaç yaşında, nereli? Serpil Çakmaklı filmleri!
A+
A-
25.11.2021
14

Yine yayın hayatın başlayan Flash TV’ magazin gündeminin konuşulduğu Al Sana Haber programıyla isminden kelam ettirmeye başladı. Seyhan Soylu’nun Nihat Doğan ile ilgili ortaya attığı argüman programa damga vurdu. Seyhan Soylu, Nihat Doğan’ın 17 yaşındayken Serpil Çakmaklı ile aşk yaşadığını sav etti. Soylu’nun argümanına nazaran Banu Alkan ve Serpil Çakmaklı, Nihat Doğan’ı paylaşamadıkları için hengame etti. Nihat Doğan, bu savları ”Biz dosttuk” diyerek yalanladı.

SERPİL ÇAKMAKLI KİMDİR?

Serpil Çakmaklı, 19 Mayıs 1962 Türk sinema oyuncusu. Serpil Çakmaklı, Eskişehir’de doğdu. Gerçek ismi Şener Dönmez’dir. Sinemadan evvel modellik yaptı. 1980’li yılların başında TRT televizyonunda yayınlanan Alçaktan Uçan Güvercin isimli küçük dizi sinemayla üne kavuştu. Birçok sinema sinemasında rol aldı. Birincisi 16 yaşında olmak üzere üç evlilik yaptı. Sahnelerde solistlik de yapan Çakmaklı 4 albüm çıkardı.

SERPİL ÇAKMAKLI FİLMLERİ!

1980 Devlet Kuşu Aynur

1980 Huzurum Kalmadı Zeynep

1981 Yüz Karası/Şöhretin Sonu Aslı

1981 İtirazım Var

1981 Acı Gerçekler Pınar

1981 Latife Yapma Pınar

1981 Yaşamak Bu Değil Emine

1981 Sevdalım Menekşe

1981 Keyifli Ol Kâfi Gül

1982 Yürek Yarası Zeynep

1982 Bir Pazar Günü Yazgı

1982 Tomruk Gülçiçek

1982 Günaha Girme Bahar

1982 Çayda Çıra Fidan

1982 Beni Unutma Nisan

1983 Yıkılan Gurur Gamze

1983 Yaktı Beni Neslihan

1984 Yaşadıkça Serpil

1985 Yılanların Öcü Fatmaca

1985 Kan Cansu

1985 Bu İkiliye Dikkat Serpil

1985 Biz Bir Aileyiz Deniz

1985 14 Numara Yaprak

1986 Kafesteki Bayan Işık

1986 Değişim Cemile

1986 Allı Dudaklım Oya

1986 Güzelim Zeynep

1986 Sıcak Geceler Selma

1986 Prenses Nevres

1986 Yollu Dilber Dilber

1987 Papatya Papatya

1987 Sevgiye Hasret Aslı

1987 İşte Bayan Gül

1987 Alnımdaki Bıçak Yarası Zehra

1987 Pusu

1987 Vurgun Aysel

1987 Patroniçe Gülsüm Pak

1987 Patroniçe 2 Gülsüm Pak

1988 Sevince Sedef

1988 Dört Köşe Dünya Ceyda

1988 Sen ve Ben Serpil

1988 Gazeteci Kız

1988 Ateş Üzere

1988 Sevgili Bayan

1989 Şahane Evlilik Mehtap

1989 Şöhret Tutkusu Kezban

1990 Çılgın Aşıklar

1990 Bir İçim Su

1990 Aşkın Kesişme Noktası Hürmet

1993 Çok Özel Alakalar Zeynep

1993 Gecem ve Gündüzüm

1996 Drejan Şilan

2003 Çığlığın Dağlarda Yükselir Aspasya

BANU ALKAN KİMDİR?

Gerçek ismi Hırvatça “Yaban Gülü” manasına gelen Remka Rebroyna olan Banu Alkan’ın, marangoz bir babanın beşinci çocuğu olarak 1 Nisan 1958’de (o vakit Yugoslavya) Hırvatistan’nın Dubrovnik kentinde dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte 1966 yılının Aralık ayında Dubrovnik’ten Balıkesir ili Edremit ilçesine göç etti.

Ailece Türk vatandaşı olup “Alkan” soyadını aldılar ve Remka, evvel “Yaprak” sonra da “Banu” oldu. Sonra İstanbul’a taşınarak Kartal’da ikamet ettiler ve çocukluğunun büyük bir kısmı orada geçti. Kartal Maltepe Lisesinde başladığını tahsiline lise 2.nci sınıfta orta verdi. Gençliğinde düşlerini süsleyen modelliğe 16 yaşında LCC kurslarına giderek başladı ve Aydan Adan-Füsun Özben Modellik Ajansı’nın takımına girerek birtakım reklam sinemalarında rol aldı.

Sanatçı, 17 yaşındayken evli ve güçlü bir işadamı olan Gürbüz Hanif’le birlikte olmaya başladı. 20 yıla yakın süren bu münasebet, Hanif’e kanser teşhisi konmasından kısa bir müddet sonra ölmesiyle sona erdi. Alkan bu 20 yıl boyunca epeyce rahat bir hayat yaşamıştı. Banu Alkan 1989 yılında çektiği son sinemasından sonra uzun bir mühlet ortada görünmedi.

1998 yılında, “Neremi” isimli bir albüm çıkartarak gündeme oturdu. Oyuncunun müziği, sesi ve yorumu uzun mühlet eleştirildi ve ilgi odağı oldu. Alkan, 2001 yılında “Tuzu Kurular” ve 2005 yılında da “Kızma Birader” isimli televizyon dizilerinde oynadı. Banu Alkan, 1975 – 1989 yılları ortasında çektiği sinemalarla de, çıkardığı albümle de isminden daima kelam ettirmeyi başaran bir isimdir. “Afrodit” lakaplı sanatçı, her vakit olumlu reaksiyon toplamasa da daima gündemde kalmayı başarmaktadır. Sinema mesleğine son veren sanatçı, Türk sinemasının unutulmaz isimleri ortasında olmayı sürdürüyor.

Filmografi

İsyan (1975)

Taksi Sürücüsü (1976)

Akrep Yuvası (1977)

Vurun Beni Öldürün (1980)

Ağla Gözlerim (1981)

Günah Defteri (1981)

Ben De Özledim (1981)

Nikah Masası (1982)

Aşkların En Hoşu (1982)

İlgi (1983)

Bataklıkta Bir Gül (1983)

Gecelerin Bayanı (1983)

Bayanca (1984)

Sokaktan Gelen Bayan (1984)

Kızgın Güneş (1984)

Katiller De Ağlar (1985)

İstek (1985)

Bu İkiliye Dikkat (1985)

Sarı Bela (1985)

Mavi Seyahat (1986)

Seviyorum (1986)

Afrodit (1987)

Güneşten De Sıcak/ Sarı Güneş (1987)

Yaşamak (1988)

katillerde ağlar

Yırtıcı Ve Hoş (1989)

Tuzu Kurular (2001) – (TV Dizi)

Kızma Birader (2005) – (TV Dizi

Gündem

Haberler Times

ETİKETLER: , , , ,